Едно от най-знаковите и важни места във Велико Търново тъне в

...
Едно от най-знаковите и важни места във Велико Търново тъне в
Коментари Харесай

Доброволци се заеха с безхаберието на полигон в Търново

Едно от най-знаковите и значими места във Велико Търново тъне в бедност и съсипия. Доброволци се заеха с почистването му.

Автомобилният полигон на град Велико Търново е трансфорат в кочина. Именно на това място доста търновчани са почнали да се учат да управляват автомобил. Хората и компаниите, които употребяват полигона, се сблъскват със стряскащата бедност, която е сътворена от недобросъвестни жители. Поздравленията за са група от доброволци, които заедно сплотиха сили и почистиха човешката бедност.

" Ситуацията там е сериозна, трудоемка и изисква запаси. Ние няма да успеем да го преобразим в едно красиво място, само че най-малко малко ще възвърнем нещата ", оповестяват доброволците.

За два часа петима души са напълнили 40 чувала с отпадъци, извадили са и десетки гуми, които са били захвърлени в храстите.

" Автомобилният полигон на град Велико Търново е една язва! Не пристигнаха доста от вас и нямахме късмет да свършим всичко, само че е очевидно по какъв начин хилядите мокри кърпички и кенчета ги няма. Знаем, че никой няма да прибере тези разлагащи се гуми. Това събрахме от първите 70 метра и то единствено най-едрото ", написа в мрежата Калинба Василев, който е един от уредниците на самодейността по почистването на полигона.

Будните жители упорстват за чист полигон, орязани шубраци, нов асфалт с маркировка, отредена зона за велообучение, пътни знаци, светофари, маркировка за паркоместа, инвалиди, нови рампи, осветяване и нова ограда, кошчета за отпадък и контейнери, както и камери и пропусквателен режим. Дали обаче настояванията им ще бъдат задоволени - следва да разберем.

" Каквото е на полигона, такова отношение се придвижва и по пътищата. Тотално безхаберие за едно от най-важните умения в модерната цивилизация - карането на автомобил. ", написа още Василев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР